Telefoonnummer: 0646025829
  • check¬†Altijd in goed overleg
  • check¬†Persoonlijke benadering

Houtrot

Houten kozijnen hebben veel te verduren dankzij de regen, de zon en de wind. En van zodra vocht de kans krijgt, kan het ervoor zorgen dat er houtrot ontstaat. Dit kan komen doordat het schilderwerk op uw kozijnen verouderd is of doordat er in het verleden foute materialen zijn gebruikt. Wanneer u te kampen heeft met houtrot, is het zeer belangrijk om dit tijdig aan te pakken. Dit om meer schade te voorkomen.  Houtrot Groningen

 

Wij, van Klusbedrijf Martin Heller te Groningen, kunnen houtrot bij u komen herstellen aan uw woning in de provincie Groningen.
Wist u dat het een besparing tot 90% kan opleveren als u houtrot op tijd laat herstellen? Dit komt doordat herstellen goedkoper is dan al het materiaal te laten vervangen. Ook kunnen wij de werkzaamheden van buitenaf uitvoeren. Hierdoor zal u minder overlast ondervinden dan wanneer de diverse materialen zoals kozijnen vervangen moeten worden. En bij het herstellen van houtrot is er minder risico op beschadigingen aan bijvoorbeeld de vensterbanken en het tegelwerk.  

Houtrot herkennen  

 Houtrot is heel makkelijk te herkennen. Wanneer u ziet dat het schilderwerk is afgebladderd, moet u kijken of er donkere plekken zijn ontstaan in het houtwerk. Deze plekken zijn poreus. Als u met u vinger of een schroevendraaier eraan voelt, zal u merken dat u daar gemakkelijk door prikt. Als dit het geval is, dan hebt u grote kans te maken te hebben met houtrot.  

Het beste is om houtrot te voorkomen. Probeer er dus altijd voor te zorgen dat u van tijd tot tijd het uw kozijnen voorziet van een nieuwe laag verf. Afgebladderde verf maakt de kozijnen namelijk kwetsbaar. Wij, van Klusbedrijf Martin Heller, controleren daarom ook altijd de kozijnen tijdens een onderhoud. Heeft u de houten kozijnen niet van tijd tot tijd laten controleren? Dan is het belangrijk om op tijd maatregelen te nemen. Zo kan u de schade wellicht nog beperken en voorkomt u hoge kosten. Bent u niet zeker of u houtrot heeft? Dan komen wij graag eens bij u langs om  te controleren op mogelijke houtrot. We zullen u de mogelijk aanwezige houtrot laten zien zodat u kunt zien waar de problemen zich bevinden.

Zwakke plekken behandelen 

Wanneer wij merken dat er houtrot zit in uw kozijnen, kunnen we deze van aan de buitenkant aanpakken.
Wij behandelen de zwakke plekken en indien nodig plaatsen we een nieuwe bekisting. Dan wordt alles netjes geschilderd. Wanneer wij klaar zijn ziet u niks meer van de aangedane plekken. En dan zien uw kozijnen er weer als nieuw uit. Ook kunnen ze weer een paar jaar mee. 

Zijn uw kozijnen zo verouderd dat het toch tijd wordt voor nieuwe? Denk dan goed na over welke materiaal u zou gebruiken. Denkt u eraan om kozijnen uit kunststof te laten plaatsen? Hou er dan rekening mee dat dit belastend is voor het milieu. Houten kozijnen zijn duurzamer, mooier en milieuvriendelijke. Zorg er alleen voor dat u deze op tijd laat herschilderen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over houtrot en/of het vernieuwen van kozijnen. Klusbedrijf Martin Heller te Groningen staat voor u klaar.