Telefoonnummer: 0646025829
  • check¬†Altijd in goed overleg
  • check¬†Persoonlijke benadering

Kozijnen

kozijnen groningen

Heeft u kozijnen in uw woning in de provincie Groningen en zijn ze dringend toe aan vervanging? Of hebben ze gewoon een opknapbeurt nodig? Voor alle soorten kozijnen kunt u terecht bij Klusbedrijf Martin Heller te Groningen. Uiteraard kunnen wij de (houten) kozijnen ook leveren zodat u deze zelf kunt plaatsen indien u dit wens. Hierbij kan u kiezen voor twee optie’s. Ofwel leveren wij de kozijnen als bouwpakket en moet u de kozijnen nog zelf in elkaar zetten ofwel leveren wij de kozijnen compleet in elkaar gezet. Bij de tweede optie moet u de kozijnen alleen nog zelf plaatsen. 

Kozijnen 

Wanneer u op zoek bent naar een woning, kijkt u meestal standaard naar de onderhoudsstaat van de kozijnen. Doet u dit niet? Dan raden wij u zeker aan om dit vanaf nu te doen. Dit geeft u namelijk een goed beeld van eventuele verbouwingskosten. Als het kozijnwerk in orde is dan kan dit heel wat schelen op het vlak van verbouwingskosten. Wanneer u zelf lange tijd in een woning woont, dan is het ook belangrijk om de kozijnen goed te blijven onderhouden. Dit moet u doen zodat het kozijnenwerk in optimale staat blijft. Veel mensen vergeten dit echter. Natuurlijk, kozijnen gemaakt uit aluminium of een andere kunststof hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar houten kozijnen zouden toch zeker jaarlijks gecontroleerd moeten worden. U kunt ons uiteraard vragen voor dit onderhoud.

Houten kozijnen 

Ondanks dat houten kozijnen meer onderhoud nodig hebben, raden ons klusbedrijf deze toch aan. Houten kozijnen zijn namelijk beter voor het milieu dan kozijnen gemaakt uit kunststof. Wij van Klusbedrijf Martin Heller kunnen u helpen bij het vervangen en het herstellen van houten kozijnen. En ook voor het onderhoud kan u bij ons terecht. Het plaatsen van nieuwe kozijnen is vaak een eenmalige maar relatieve grote investering. U verwacht dan ook de beste kwaliteit en dat de kozijnen lang meegaan. Daarom raden wij hardhouten kozijnen aan. Deze hebben een lange levensduur en ze hebben een warme uitstraling. Hardhouten kozijnen zijn ook gemakkelijk te bewerken. Ze zijn zowel geschikt voor de binnenkant als voor de buitenkant van de woning. Toch zijn zachthouten kozijnen meer geschikt voor binnenshuis. 

Hardhouten kozijnen 

Wanneer men spreekt over hardhouten kozijnen dan gaat het bijna altijd over populaire soorten zoals Afzelia, Merbau en Meranti. Deze soorten zijn populair omdat ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en ze hebben een levensduur van ongeveer 75 jaar. U kan dus stellen dat hardhouten kozijnen duurzaam en sterk zijn. Zeker als u ze van tijd tot tijd onderhoud. Hier bedoelen we mee dat u ze best van tijd tot tijd laat schilderen. Anders kan u last krijgen van houtrot. 

Zachthouten kozijnen 

Zachthouten kozijnen zijn meer vochtgevoelig waardoor ze minder duurzaam zijn. Daarom worden materiaalsoorten zoals vurenhout voornamelijk in het huis gebruikt. Deze vragen iets beter onderhoudt dan de hardhouten kozijnen maar ze zijn nog altijd beter voor het milieu dan de kozijnen gemaakt van kunststof. 

U kan altijd bij ons terecht voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent hardhouten kozijnen voor uw eigen huis. Ook kunnen wij de kozijnen komen plaatsen. Contacteer ons dus zeker voor vrijblijvend advies. Zou u graag willen weten hoeveel de kozijnen voor uw woning te Groningen u gaan kosten? Dan kan u ook altijd een vrijblijvende offerte aanvragen ter indicatie van de kosten. Klusbedrijf Martin Heller komt graag langs om de kosten bij u verder te bespreken.