Telefoonnummer: 0646025829
  • check¬†Altijd in goed overleg
  • check¬†Persoonlijke benadering

Voegwerk

voegwerk groningenKlusbedrijf Martin Heller te Groningen kan uw voegwerk leveren in alle soorten, kwaliteiten, en gewenste kleuren. Ons klussenbedrijf vervangt uw oude en slechte voegen of wij doen het voegwerk voor nieuwe gebouwen. Voegwerk is mede bepalend voor de uitstraling van een gebouw. Door de hoge zuurgraad en vervuiling in het regenwater kunnen uw voegen sneller worden aangetast. Vaak hebben mensen het zelf niet eens door dat de kwaliteit van het voegwerk van de woning achteruit is gegaan. Het voegwerk kan in de loop der jaren scheuren of afbrokkelen. Voegwerk bevindt zich tussen de stenen en is belangrijk om verschillende redenen. Allereerst, een steen is van nature niet perfect recht. Dit maakt het stapelen van stenen erg lastig. Daarnaast vangt voegwerk druk op en beschermt het de woning tegen weersinvloeden van buitenaf. Goed voegwerk is dus zeer belangrijk.

 

Schade aan het voegwerk

Indien u merkt dat er scheurvorming ontstaat of dat er voegwerk van de gevel afbrokkelt, kan klusbedrijf Martin Heller de schade repareren en de gevel voorzien van nieuw voegwerk. Met het aanbrengen van nieuw voegwerk ziet de gevel er frisser en er weer als nieuw uit. Na het inspecteren van het voegwerk wordt er een plan van aanpak gemaakt. Om nieuw voegwerk aan te kunnen brengen, dient het oude voegwerk verwijderd te worden. Dit kan op twee manieren. Het voegwerk kan eruit gehakt worden, dit is de snelste methode, of het kan weggeslepen worden. Dit gebeurt veelal bij hard voegwerk.

 

Verschillende soorten voegwerk

Wanneer je de hele gevel opnieuw wilt voorzien van voegwerk dan kun je kiezen uit verschillende soorten voegwerk. Een schaduwvoeg is een voeg met een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden. Dit geeft een schaduweffect op de gevel wanneer de zon erop schijnt. Bij een knipvoeg steekt de voeg een klein beetje uit de wand. Deze wordt vervolgens afgesneden tot een sierlijke vorm. Een snijvoeg is een gesneden voeg waarin inhammen worden gesneden. Bij een platvolvoeg wordt het specie waarmee de voeg wordt opgevuld, uitgelijnd met de stenen in de gevel. Dit voegwerk wordt tegenwoordig veel gebruikt.

Bij een bol geklopte voeg steekt de voeg uit en is bol afgewerkt. Een verdiepte voeg is een voeg welke een klein beetje is verdiept. Het geeft een schaduweffect aan de gevel en heeft als voordeel dat de gevel sneller droogt wanneer het regent. Een teruggehouden voeg is een voeg die enigszins teruggehouden in de gevel ligt. De stenen komen hierdoor meer naar voren. Het kiezen van het soort voegwerk is afhankelijk van je eigen wensen en de stijl van je woning. U kunt bij klusbedrijf Martin Heller altijd terecht voor een vrijblijvend advies.

 

Gevelreiniging en impregneren

Met het aanbrengen van nieuw voegwerk kun je ervoor kiezen om ook de gevel te laten impregneren. Dit heeft als voordeel dat de gevel ongevoelig wordt voor vocht, vuil, algen en mos. De levensduur van de gevel wordt hierdoor verlengd en het gaat schimmelvorming tegen. Mocht je de gevel willen laten reinigen? Dit kan met behulp van koud- of warm water of door de gevel te stralen. Mocht je meer willen weten over gevelreiniging, impregneren van gevels of voegwerk? U kunt klusbedrijf Martin Heller altijd om vrijblijvend advies vragen. Aan de hand van de staat van de gevel wordt er actie aan uw voegwerk ondernomen.