Een grote of kleine verbouwing aan uw woning

Een grote of kleine verbouwing aan uw woning in de provincie Groningen?
Klusbedrijf Martin Heller heeft een ruime ervaring in grote en kleine verbouwingen in de provincie Groningen.
In deze blog een aantal praktische tips om rekening mee te houden.
Wanneer u net een huis gekocht heeft moet er vaak nogal een en ander aan de woning gebeuren.
Dit kan klein achterstallig onderhoud zijn maar ook een beste verbouwing.

Uiteraard is het zaak goed te kijken naar uw budget en eventuele financiering”.
Voor bepaalde verbouwingen is een vergunning nodig. Op de website omgevingloket.nl kunt u nagaan of een vergunning in uw gemeente noodzakelijk is. Wanneer dit het geval is dan kunt ui deze meteen digitaal aanvragen.

Wilt u weten wat voor verbouwingen u in de provincie Groningen zonder vergunning kunt laten uitvoeren?
Kijk dan bij artikel 2 van het besluit omgevingsrecht van de rijksoverheid. Tevens is het handig om uw buren te informeren voor een eventuele verbouwing. Dit kan problemen in een later stadium voorkomen.

Nog een aantal handige tips

 • Zorg voor een goede voorbereiding van uw verbouwing.
  Begint u ruimschoots van tevoren met het vaststellen van hetgeen u wil bereiken met uw verbouwing. Hoe beter u dit vooraf definieert, des te duidelijker dit alvast vorm krijgt, wat vaak het eindresultaat ten goede komt. Uiteraard kan klusbedrijf Martin Heller u daarbij helpen.. Onderzoek, bespreek (eventueel met ons) en beeld u in (visualiseer) wat uw wensen zijn. Zaken die tijdens de verbouwing nog moeten worden aangepakt kosten namelijk vaak veel extra geld.
  U kunt bijvoorbeeld ook schetsen en foto’s uit tijdschriften , folders en foto’s gebruiken om uw wensen meer concreet te maken.
 • Hou uiteraard uw budget in de gaten en kijk of dit past bij hetgeen u wil realiseren. Ook hier kan klusbedrijf Martin Heller praktisch met u meedenken. Wellicht zijn er goedkopere oplossingen mogelijk voor een optie die in eerste aanleg erg kostbaar lijkt.
  Vergeet niet om alle kosten mee te nemen. Zo moeten er wellicht nog zaken worden gesloopt en afgevoerd, denk ook aan gordijnen, meubels etc.
 • Bedenk dat het u geld kan besparen indien u meteen geld steekt in het goed energiezuinig maken van een bijvoorbeeld een aanbouw aan uw huis, Wellicht handig om meteen uw huis mee te pakken. Besparingen in deze kunnen aanzienlijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan driedubbel glas.
 • Denk niet alleen in geld maar kijk ook naar kwaliteit. Goedkoop is soms echt duurkoop. Wij geven uw graag advies over de voor en nadelen van bepaalde materialen, maar ook tot aan meubelen aan toe die wij bovendien op maat voor u kunnen maken.

Neem gerust vrijblijvend contact op met Klusbedrijf Martin Heller te Groningen met al uw vragen aangaande een eventuele verbouwing.

Reacties

 • Goh wat handig om te weten! We houden het in gedachte voor onze verbouwing in het najaar.

  Adelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *