Inbraakpreventie tips

Uw huis is is meestal de enige plaats waar u ”in control” bent m.b.t. wie dicht bij u of uw familie kan komen. Het beschermen van uw huis en familie tegen inbraak is daarom geen overbodige luxe.
De meeste inbraken vinden, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet in de nacht maar juist overdag plaats.Gemiddeld plegen inbrekers gemiddeld op 800 meter van hun huis de inbraak, simpelweg omdat inbrekers vaak lui zijn.Inbraak preventie Groningen

 

Hang en sluitwerk

 De meeste inbraken in Groningen vinden niet in duurdere huizen plaats zoals vaak wordt gedacht maar juist in goedkopere huizen. De kwaliteit van de sloten is in goedkopere huizen vaak slechter. Vandaar het belang van goede deuren en kozijnen met bijbehorend hang en sluitwerk.

Ook valt de buit goedkopere wijken meestal hoger uit dan men zou verwachten.  De waarde van de buit aan contant geld, sieraden,Computers en telefoons kan enorm oplopen.

 

Vergeet de garagedeur niet, vaak een zwakke plek evenals de achterdeur. Vaak is de dekking bij een achterdeur voor een inbreker beter wat deze nog aantrekkelijker maakt.

Zorg dat uw woning zo min mogelijk aantrekkelijk wordt voor inbrekers.

 

Een inbraakpreventie checklist

Hieronder een checklist met wat aandachtspunten. Heeft u nog handige tips? Reageer dan onder deze blog, dat waarderen wij altijd.

  • Sluit alle buitendeuren en ramen aan voordat u het huis verlaat of naar bed gaat. Zelfs als het voor een korte tijd is, sluit je deuren. U zal niet de eerste zijn waar in een korte tijdspanne dieven hun slag slaan.
  • Laat de lichten aan als u uitkomt. Als u voor enige tijd weg bent, sluit u een aantal lampen aan op automatische timers om ze ’s avonds of gedurende de dag uit te zetten.

 

  • Houd uw garagedeur gesloten en op slot.

 

  • Zorg dat er zich geen stapel folders, kranten of flyers opstappelen in uw brievenbus.

 

  • Kijk of uw ramen en deuren wel voldoende zijn beveiligd.

 

  • Sloten verliezen hun effectiviteit als ze geïnstalleerd zijn in dunne of zwakke deuren. Zorg ervoor dat buitendoppen stevig zijn.
  • Deuren moeten uiteraard strak geplaatst zijn. Vergeet zeker niet de eventuele deur van de garage naar de woning.

 

  • Zorg voor voldoende buitenverlichting. Een bewegingsgevoelig licht wordt aanbevolen donkere hoeken en of achtertuin.

 

  • Bewaar ladders en gereedschap in de garage of kelder wanneer deze niet in gebruik zijn.

 

Twijfelt u over de kwaliteit van deuren, ramen of hang en sluitwerk? Neem uiteraard gerust contact op met klusbedrijf Martin Heller te Groningen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *