Tips tegen minder kou en tocht in huis

 

 

Werk tochtgaten en kieren weg

 
In de meeste oude huizen zijn er zogenaamde tocht hotspots te vinden, waar de verwarming het tegen op moet nemen. Denkt u bijvoorbeeld aan de voordeur. Tochtstrippen kunnen hier goed bij helpen. Denk wel om voldoende ventilatie bijvoorbeeld in de ochtend.
Vaak zijn er met kit ook veel kieren te dichten op meerdere plaatsen in het huis.

 

Beter isoleren met HR+++ oftewel driedubbel glas

 
Dubbel glas of beter Driedubbel glas is een goede oplossing om voor minder kou in huis te zorgen.
Natuurlijk moet de overige isolatie in de woning ook op orde zijn wil driedubbel glas zinvol zijn.
In de zomer heeft u ook profijt van deze extra isolatie,  het houdt meer warmte buiten uw huis.
 
 

De CV ketel jaarlijks nakijken

Het is zeer belangrijk om uw CV-ketel jaarlijks te laten controleren door een ervaren monteur. Zeker in de wintermaanden is het laatste wat u wil een storing aan uw CV ketel.
Een goede monteur kan zien of de ketel nog wel de juiste warmte afgeeft, veilig is en kan u ook helpen om sommige verwarmingen te ontluchten.  Het is raadzaam om een koolmonoxide meter te installeren, ook met een moderne ketel kan het namelijk misgaan.
Stoffige verwarmingsradiatoren kunnen minder goed de warmte verspreiden. Kijkt u dus eens goed wanneer de laatste controle is geweest en maak anders direct een afspraak. Het helpt u de winter door.

 

Verwarming

Een stoffige verwarming kan beduidend minder goed warmte verspreiden, ook een aandachtspunt om energie te besparen. Tevens is het raadzaam om uw huis op een gelijkmatige wijze te verwarmen. Zet in de winters de verwarming daarom niet opeens extreem hoog als u thuiskomt na  bijvoorbeeld een dag werken. Het is beter om uw lichaam meer geleidelijk te laten wennen aan de warmere temperatuur van uw huis. Wanneer u van de koude ineens in de warmte komt heeft u het daarbij waarschijnlijk ook snel te warm.

 

Gezellig kaarsen aan

Kaarsen zijn niet alleen gezellig maar meerdere kaarsen geven ook warmte af. Zo bespaart u ook nog eens wat op uw stookkosten.
Het is overigens een fabeltje dat soja kaarsen minder schadelijke walm zouden afgeven. Af en toe gezellig kaarsen binnen aan moet natuurlijk kunnen en geeft extra sfeer voor een lange winteravond.

 

Heeft u nog tips?

We horen onder deze blog graag uw tips of eigen oplossingen om het in de winter binnen lekker warm te houden, energie te besparen of wat u hier ook graag zou willen vermelden.

 

Reacties

 • Leuke tips, bedankt Martin!
  We hebben jou zojuist gemaild voor een mogelijke klus.
  Groetjes Harmen Schonewille

  Harmen
  • Bedank. Leuk om te horen Harmen. Nog een fijne avond.

   Klusbedrijf Martin Heller
 • Dan is het altijd goed om hier zekerheidshalve even naar te laten kijken Lauren.

  Klusbedrijf Martin Heller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *